Guinness wil biersnorren zien op St. Patrick’s Day!

Fans wereldwijd delen biersnor met #GuinnessTache

410910

St. Patrick’s Day, de Ierse nationale feestdag op 17 maart, wordt overal ter wereld gevierd. Guinness, het Ierse biericoon, doet voor de gelegenheid een originele oproep aan al haar fans: deel jouw Guinness-snor met de hashtag #GuinnessTache !

Een biersnor

Van de melksnor naar de Guinness-snor: we hebben het over het bierschuim dat op je bovenlip achterblijft na het drinken van een glas stout. Liefhebbers van het bier en beroemdheden showen al decennialang trots hun Guinnessbiersnor.
Voor St. Patrick’s Day 2016 wil het bekende biermerk meer dan ooit haar fans samenbrengen en de snor een emotionele betekenis geven. Op St. Patrick’s Day, een dag waarop ‘samen zijn met vrienden’ centraal staat, symboliseert de snor universele vriendschap en verbondenheid. Stéphane De Kempeneer, marketing manager bij John Martin : “De hashtag #GuinnessTache maakt het mogelijk mensen met Guinness-snorren van over de hele wereld bijeen te brengen. Het allerbelangrijkste op St-Patrick’s Day is eenvoudigweg leuke momenten spenderen met vrienden en familie, met een Guinnessbiertje bij de hand. Een leuk weetje: ieder jaar gaan er in België 100.000 glazen Guinness over de toog op St. Patrick’s Day, en dit jaar is dat niet anders!

Hoe krijg je de perfecte #GuinnessTache?

Een perfecte #GuinnessTache vraagt tijd en een zekere behendigheid. Om ook beginnelingen op weg te zetten, geven we enkele tips !

Stap1 : Neem een schoon en droog Guinnessglas. Het logo op het glas helpt je straks een perfecte Guinness te tappen.

Stap 2: Neem het glas vast in een hoek van 45°.

Stap 3: Duw met een vlotte stevige beweging de biertap naar beneden en vul het glas tot aan de onderkant van de harp dat deel uitmaakt van het logo. Eenmaal het bier de onderkant van de harp bereikt heeft, kantel je het glas langzaam recht. Wanneer het bier de bovenkant van de harp bereikt heeft, doe je de tapkraan dicht.

Stap 4: Laat het drankje even tot rust komen. De 300.000 kleine luchtbelletjes verplaatsen zich nu doorheen het glas en vormen de bekende romige schuimkraag.

Stap 5: Hou je glas goed recht en druk nog even op de tap om schuimkraag op niveau te brengen. Ze moet ongeveer tussen de 18 en 20 mm dik zijn.

Stap 6: Breng je arm, met de elleboog horizontaal naar buiten gericht, naar het glas.

Stap 7: Neem een stevige slok om het schuim te breken en het onderliggende bier goed te kunnen proeven. Hello, #GuinnessTache

Deelnemen via sociale media

Deelnemen aan de actie kan door een foto van je Guinness-snor met de hashtag #GuinnessTache te delen via FacebookTwitter of instagram en je vrienden te taggen.

NM.

top-innovative-beer-ads-of-2008-guinness-light-show

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.