Grappa Cappuccino

Nullam was gisteravond laat nog buiten. Het was berekoud en het begon net te sneeuwen. Ik had echt zin in een opwarmertje, zo een drankje waar je helemaal warm van wordt. Het moet niet altijd warme chocolademelk zijn, het mag ook eens iets sterker zijn. We hebben hier op Nullam al een hele serie van dergelijke drankjes staan, zoals de bij de skiërs populaire Bombardino (op basis van Advokaat en Amaretto diSaronno- zie artikel)), of de diSaronno Darkness (zie artikel), om er maar een paar te noemen.

We kozen deze keer voor een cappuccino van grappa, een opwarmer waarmee je een gemiddeld arctisch front kan weerstaan. Vraag met niet waarom maar deze cappuccino doet me altijd denken aan regen die hevig op de vensterramen tikt en honden voor een open haard.

Deze combinatie van bittere koffie waaraan we een beetje zoet hebben toegevoegd, de fluwelen toets van melkschuim en de alcohol in de grappa doen wonderen. Een heel lekker en functioneel drankje, dat snel en gemakkelijk te maken is, ideaal als je verkleumd van de skipiste of een boswandeling komt.

Wat heb je nodig ?

  • 2 maal 100 ml espresso
  • 20 ml grappa
  • 2 EL suiker
  • 200 ml volle melk (of bijvoorbeeld amandelmelk)
  • cacaopoeder

Hoe maak je het ?

Verdeel de grappa over twee hoge glazen. Maak de espresso’s en voeg aan elke espresso een EL suiker toe. Laat de suiker oplossen. Giet de espresso in de glazen.

Maak het melkschuim en giet die voorzichtig op de koffie-grappa vloeistof. Werk af met wat cacaopoeder. Serveer er een amarettikoekje bij.

Geniet!

NM.

© 2017, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.