Goed nieuws voor de liefhebbers van Biercée Rye Whisky

Biercée Rye Whiskey: Authentiek en vol van karakter, met een uniek recept.

WWW.LUCNIX.BE

Ze rusten, meneer!

Ik geloofde van in het begin heel sterk in dit project en heb er dus ook zeer vroeg op ingetekend en heb de evolutie heel nauwlettend gevolgd. Af en toe stuurde ik uit pure nieuwsgierigheid en lichte nervositeit een mailtje naar de mensen van Biercée om te vragen hoe het met mijn flessen Rye was. Om dan het droge antwoord terug te krijgen: ‘Ze rusten, meneer‘.  Als liefhebber van flessen van hogere spirituele orde wil je natuurlijk weten op welke soorten vaten de New Make zal rusten, want dit gaat de smaak heel hard beïnvloeden. Gelukkig is er nieuws en er is ook goed nieuws voor diegene die vorig jaar de boot hebben gemist.

De RYE WHISKEY heeft zijn verfijnd en tegelijkertijd rustieke karakter voornamelijk te danken aan het gebruik van biologische rogge. Biercée koos daarvoor uitsluitend voor mout uit België, met Bio-certificaat. Een uitgekiende combinatie van geturfde en klassieke rogge aangevuld met een deel gerookte gerst.

Welke vaten?

Een specifieke rijping op zowel nieuwe als oude eiken vaten zorgt voor een uniek eindresultaat, aldus de mensen van Biercée. Onze “Keldermeester” houdt de evolutie nauwlettend in het oog. Ons distillaat rust momenteel in eiken vaten. Weldra zal ons distillaat één jaar op eiken vaten hebben gerijpt. Daarvoor selecteerden onze Master Distillers 6 verschillende types vaten: Nieuw of reeds gebruikt, ex-bourbon of sherry, elk zal zijn eigen toets aan de persoonlijkheid van onze Rye whiskey bijdragen. De distillaten worden dagdagelijks gecontroleerd -en geproefd- om zo de evolutie van de whiskey te kunnen opvolgen.

WWW.LUCNIX.BE

Onze Master Distillers zullen de komende periode blends uit en met de verscheidene vaten uitproberen. Door deze meermaals te proeven, zullen ze de assemblage van verschillende vaten verder verfijnen en zo het authentieke karakter van de Rye Whiskey vastleggen.

Een nieuwe kans!!!!

Goed nieuws voor wie de voorverkoop te snel ging vorig jaar, of voor diegene die extra willen bijbestellen: Wij stellen nogmaals 1200 flessen ter beschikking.

Opgelet: Maximum 60 flessen per klant. (Te bestellen tot 7 juli of tot einde voorraad). Uw aankoopprijs: 32€ Flessen leverbaar midden December 2017. Klik op deze link http://www.bierceewhiskey.be/nl/

5010

Even de voorgeschiedenis…

Belgische whiskeyfans lopen storm voor Rye Whiskey van Distillerie de Biercée (juni 2015)

De oproep van Distillerie de Biercée aan alle whiskeyliefhebbers begin juni was een onverhoopt succes: de 3200 unieke en genummerde flessen Rye Whiskey vlogen letterlijk de deur uit. Een 100% Belgische Rye Whiskey, gemaakt met Belgische mout met biolabel, 3200 unieke en genummerde flessen en de jarenlange ervaring van de meester distilleerders: dat zijn dé succesingrediënten van dit innovatief project, getekend Distillerie de Biercée.

Ook Nullam reserveerde enkele flessen, want deze unieke kans mochten we niet laten voorbijgaan. De Distilleerderij van Biercée is uniek in België en heeft zijn sporen (en zeer goede reputatie) verdiend met hun Eau de Villée, talrijke likeuren en recentelijk ook met twee nieuwe gin’s en een Bitter. Als zij met hun knowhow en waarden in een dergelijk project investeren, dan moet je op de kar springen. Ik was dus niet alleen, want talrijke andere fijnproevers en levensgenieters schreven zich in en in een mum van tijd waren de 3200 flessen gereserveerd.

Proeven van de New Make (september 2015)

Begin juni vorig jaar gingen we al eens kijken in de Distillerie de Biercée en mochten we al eens voorzichtig proeven van deze new make. Bijna 400 fans schreven zich in om op 23 september 2015 te komen proeven van de New Make en het distilleerproces bij te wonen. Bovendien kon je ter plaatse je fles(sen) laten personaliseren  met het opschrift “Specially distilled for…”.

Marc Tillon, afgevaardigd bestuurder Distillerie de Biercée: “Onze meester-distilleerders droomden er al heel lang van hun jarenlange ervaring te gebruiken om een 100% Belgische whiskey te ontwikkelen. Het gaat om een Rye Whiskey met een verfijnd karakter voornamelijk gemaakt op basis van rogge waarbij enkel Belgische mout met biolabel wordt gebruikt. Het project is voor ons alvast geslaagd!”

Over Distillerie de Biercée :

De Distilleerderij van Biercée is uniek in België en zeer gewaardeerd bij de liefhebbers van eaux de vie en likeuren. Het motto van het huis “Kwaliteit zonder compromissen” weerspiegelt de waarden van deze op en top Belgische distilleerderij, die haar knowhow sinds 1946 intact wist te houden. Meester-distilleerders Christophe Mulatin en Pierre Gérard houden de traditie in stand, maar met een moderne knipoog. Likeuren en eaux de vie op basis van vers fruit, Biercée Gin en recentelijk ook RedVillée, bekoren fijnproevers en levensgenieters met een voorliefde voor authentieke en originele smaken.

www.distilleriedebiercee.be

www.bierceewhiskey.be

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.