Geroosterde zoete aardappelen met limoensap en verse koriander

8149

Overal rondom mij hoor ik mensen praten over hun aangepast eetgedrag in de na-de-zware-feestdagen-menu-periode. De meesten gaan dus toch wat lichter eten na de vele en zware feestmaaltijden. Ook wij passen ons aanbod wat aan en gaan vandaag voor een gezond en vegetarisch recept op basis van zoete aardappelen. Het moeten dus niet altijd kaloriebommen zijn. Zoete aardappelen zitten vol vezels en vitamine A en C. Zoveel zelfs dat een portie zoete aardappelen al goed zijn voor 70% procent van je noodzakelijke dagelijkse hoeveelheid vitamine.

Je kan dit gerechtje natuurlijk als vegetarische hoofdmaaltijd serveren, maar het kan evengoed als als bijgerecht bij een varkensgebraad of geroosterde kip of vis. Je kan er eigenlijk alle kanten mee uit.

Dit is zowat de basisversie met zeer complementaire smaken. Voor diegene die het iets pikanter willen, voeg er een fijn gesnipperd heet pepertje bij.

Wat heb je nodig?

  • Zoete aardappelen, in stukken gesneden
  • 1 ajuin, fijn gehakt
  • 1 EL olijfolie
  • 1 EL komijnpoeder
  • 1 EL (zoet) paprikapoeder
  • 1 limoen
  • Verse koriander

2165

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een braadslede en doe er de stukken zoete aardappel en de fijn gesnipperde auin in. Strooi er het komijn- en paprikapoeder over.

Meng de olijfolie met het sap van een halve limoen en giet dit over de aardappelen. Meng goed dooreen en zet de braadslede in de oven.

De gaartijd is ongeveer 45 minuten tot 1 uur, afhankelijk van onder andere je oven. Schud de aardappelen halverwege eens op, zodat ze aan alle kanten kunnen garen.

Wanneer de aardappelen gaar zijn – prik er eens met een vork in om te testen –  schik je ze mooi in een serveerschaal. Bijkruiden indien nodig. Giet er het sap van de overblijvende limoen over en de verse korianderblaadjes. Dien warm op.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.