Gepocheerd en gefrituurd ei

7194

De Wereld Dag van het Ei is een unieke gelegenheid om het ei te promoten. De World Egg Day is onder invloed van de International Egg Commission (IEC) ontstaan in 1996 en wordt elk jaar op de tweede vrijdag van oktober gehouden. Meer en meer landen sluiten zich hierbij aan en organiseren evenementen in het kader van het ei, WED_Englishtoch één van onze voornaamste voedingsproducten.

De bedoeling van deze evenementen is de promotie van het ei richt zich niet alleen op landen waar de ei industrie nog in de kinderschoenen staat, maar ook op de klant om die nog beter te informeren over onder andere de grote voedingswaarde van het ei en het gebruik van het ei in de keuken.

Ook Nullam doet mee aan de promotie van het ei en de Wereld Dag van het Ei, niet alleen om dat we het zoveel gebruiken in de keuken maar vooral omdat we het lekker vinden. We kozen voor deze speciale dag een niet alledaags recept, namelijk een gepocheerd ei dat we ook nog eens gaan frituren. Serveer dit met een garnituur naar keuze en je hebt een ideaal gerechtje voor een ontbijt of brunch.

Wat heb je nodig? voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 2 eiwitten
  • 1 EL bloem
  • 200 gram amandelpoeder
  • 50 cl olie om te frituren
  • 2 EL witte azijn
  • Bordgarnituur (zoals ruccola, groene asperges, kerstomaatjes, …)

7201

Hoe maak je het?

ei pocheren-1

We gaan eerst de eieren pocheren. Klik op de link of de banner als je eerst de tips wil lezen.

Maar we gaan de 4 eieren niet voor de volle tijd pocheren maar slechts 2 minuten, zodat ze nog heel lopend zijn, want we gaan ze daarna nog frituren. Haal ze na het pocheren uit het water en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij de vorm eventueel wat bij.

Klop het eiwit op in een diep bord. Doe de bloem in een tweede bord en het amandelpoeder in een derde bord.

Warm ondertussen de olie op. Haal de gepocheerde eieren één voor één door achtereenvolgens de bloem, het eiwit en het amandelpoeder.

Laat ze met een lepel zakken in de hete olie en laat de eieren ongeveer 2 tot 2 minuten 30 seconden frituren, tot ze licht goudbruin zijn. Haal ze uit de olie en laat even uitlekken. Serveer warm op een bord met garnituur naar keuze.

NM.

 

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.