Gegrilde abrikozen met Ice Crime, ricotta en pistachenoten

4494

Ice Crime

Wow, They killed the sugar’ staat er op de doos, en deze slogan samen met de hippe verpakking en de vermelding dat dit roomijs met Stevia was gemaakt, had mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ice Crime, vanille-ijs met zoetstoffen uit Stevia, is een creatie van de Gentse bedenkers van Just Ice (zie artikel), en bevat ongeveer veertig procent minder kilocalorieën. Niet dat ik een grote fan ben van roomijs, maar nu was ook mijn schuldgevoel weggenomen.

Dit eenvoudig maar fris dessert is ideaal voor de zomermaanden, en zeker niet te zwaar. De abrikozen, zo ongeveer mijn lievelingsfruit, worden kort gegrild en geserveerd met ricotta en afgewerkt met stukjes pistachenoot. Daarnaast geef ik er ook een bolletje smeuïge Ice Crime bij. Je kan er eventueel nog een fijn lijntje honing overgieten, maar het hoeft niet.

Stevia

De algemene smaak van Ice Crime zit heel goed, de textuur is smeuïg en de smaak van vanille is prominent aanwezig. Slank zullen we er waarschijnlijk niet van worden, maar dat er door het gebruik van Stevia flink in het aantal kilocalorieën is gesnoeid is een grote meevaller. Deze hippe Ice Crime is een aanwinst en is verkrijgbaar bij onder andere Delhaize in flashy dozen van 1 liter of in een 4 x 120 ml multipack.

NullamMicrowaveum-7636

Wat heb je nodig ?

  • Abrikozen
  • Verse ricotta
  • Pistachio noten
  • Ice Crime

Hoe maak je het?

Halveer de abrikozen en verwijder de pitten. Om een betere karamelisering te krijgen kan je de abrikozen aan de snijkant inwrijven met suiker, honing of maple syrup.

Verwarm de grill of een grillpan en leg de abrikozen met de snijkant op de grill. Bak ze gedurende een drietal minuten tot ze beetgaar zijn en de suiker gekarameliseerd is.

Serveer de gegrilde abrikozen op een bord met een lepel verse ricotta en een schep roomijs. Werk af met wat verbrokkelde pistachenoten.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.