Gebakken kipfilet met boerenkool en quinoa

5337

Bosto Grains vervolledigt rijstgamma met oergranen Quinoa en Spelt Belgische rijstmerk verovert nu ook vaste stek in oerkeuken

Quinoa, spelt, boekweit, haver, gerst, gierst, kamut… Deze heerlijke granen maken nauwelijks deel uit van ons eetpatroon, terwijl ze heel veel goede eigenschappen bevatten. En dat heeft ook Bosto goed begrepen. Het Belgische rijstmerk – dat al sinds 1947 één van de belangrijkste producenten in voorverpakte kwaliteitsrijst op de Belgische markt is – besloot om haar gamma uit te breiden met Bosto Grains. Goed nieuws voor ons, want wij gebruiken heel veel quinoa in onze recepten (kijk maar eens in ons archief).

Oergranen zoals quinoa en spelt worden in verpakkingen van telkens 275 gram aangeboden, al dan niet vermengd met zilvervliesrijst en andere granen. Bovendien zijn de Quinoa en Quinoa drie kleuren 100% biologisch. Hiermee wil Bosto meesurfen op de trend van het koken met oergranen. En omdat het gezond en lekker is, en een perfect alternatief voor gewone rijst.

Quinoa (Bio)

Quinoa is een vrucht van een plant die gekweekt wordt in Zuid-Amerika en al door de Inca’s werd geteeld en gegeten. Quinoa bevat heel veel vezels, is een bron van eiwitten en is bovendien glutenvrij. Het heeft een volle aardse smaak en een knapperige structuur. Je bereidt en eet het zoals rijst. De Quinoa uit het Bosto Grains gamma is bovendien 100% biologisch.

Quinoa 3 Kleuren (Bio)

Naast de ‘gewone’ quinoa is er ook een variant in drie kleuren. Deze mix van witte, zwarte en rode quinoa is net zo gezond, verantwoord en 100% biologisch. De volle, aardse smaak van de verschillende kleuren quinoa is quasi gelijk. Alleen zorgt het voor een kleurrijker en bijgevolg origineler gerecht!

Ons recept

We maken met de Bosto Bio Quinoa in 3 kleuren een lekker eenpansgerecht van gebakken kipfilets, boerenkool en quinoa en serveren er een pittige vinaigrette bij. Dit gerecht is ideaal voor een doordeweekse dag, want je maakt dit klaar in ongeveer een half uur. En het zit boordevol lekkere en gezonde ingrediënten. Daarenboven ziet het er ook mooi uit door de verschillende kleuren.

5334

Wat heb je nodig ?

  • 4 kipfilets
  • Boerenkool (kale)
  • 3 EL Dijon mosterd
  • 2 EL Maple syrup of honing
  • 1 EL verse geperst citroensap
  • Gedroogde cranberries
  • 1 pakje Bosto Quinoa Bio 3 kleuren

Hoe maak je het ?

Kruid de kip met peper en zout en bak deze bruin in olijfolie. Haal de kip uit de pan en verminder het vuur. Doe de stukken boerenkool in de pan, giet er wat groentenbouillon over en laat deze garen (ongeveer 20 minuten op een zacht vuurtje). Hou rekening met de gaartijd van de quinoa (zie verpakking en voeg deze er op het laatste bij. Controleer de kruiding en roer af en toe eens om. Voeg er bouillon bij mocht het vocht te snel verdampen.

Neem de kippenfilets en breek er beetgare stuken af. Deze mogen op het allerlaatste nog eens in de pan zodat deze nog even kunnen doorwarmen.

Maak ondertussen de vinaigrette. Doe de Dijon mosterd, de maple syrup of honing, het citroensap en 3 EL olijfolie in een kom en meng goed dooreen. Je kan er eventueel wat gedroogde veenbessen (cranberries) bij doen. Giet de helft van de vinaigrette in de pan. Hoe de rest om te verdelen over de borden.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.