Ganzerik in Gent

Nullam Microwaveum-8632

In de aanloop naar de Gentse Feesten gaan we onze blik richten op enkele hotspots in Gent, en deze hadden jullie al een tijdje te goed: Ganzerik.

In september 2014 moet café Den Druiftak, een populair volkscafé in de wijk Rooigem in Gent zijn deuren sluiten. Olivier Jacobs en Ben Bruyneel van Jigger’s waren op zoek naar een locatie voor een gezellig eet- en buurtcafé, en zo startte het project Ganzerik, een café waar iedereen zich moet thuisvoelen.

Het interieur van Den Druiftak – bestond al sinds 1939 – kreeg een makeover: van bruin buurtcafé naar hippe eetkroeg. Een aantal elementen uit het verleden werden behouden zoals de leuke tegels, de bakstenen muren én de spaarkas en gecombineerd met een moderne keuken en nieuwe tapinstallatie.

Naast enkele cocktails uit Jigger’s kan je er genieten van een mooie keuze aan speciale artisanale bieren op tap (Cuvée van Brouwerij De Ranke, 13, Dupont, Brouwers Verzet en Jandrin Jandrenouille om er maar enkele te noemen). Ze komen in 20 cl formaat (goeie zet) en er zijn ook altijd wat suggesties. En uit de andere tapkranen vloeien limonades en cocktails (zoals de Negroni met huisgemaakte biervermouth).

Maar Ganzerik is ook een eetcafé inclusief groot terras, met op de kaart wat ‘Kleinigheden‘, zoals bijvoorbeeld beuling, radijs, gerookte ganzeborst. Voor de ‘Grote Honger‘ kies je uit Caesar salad, Toatjespap, Quiche van het moment, en mijn favoriet, de pulled pork burger.

Daarnaast zal gastheer Ben Bruyneel je wel op de hoogte brengen van de suggesties van de dag.

Ganzerik Praktische Info

Geopend van woensdag t.e.m. vrijdag van 17 u. tot 1 u, op zaterdag en zondag van 11 u. tot 1 u.

NM.

Nullam Microwaveum-8635

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.

2 thoughts on “Ganzerik in Gent”

Comments are closed.