Gamba’s a la plancha met Demeyere

Nullam Microwaveum-0068

Breng je zomer op smaak met de vierkante grillpan van Demeyere

Als het weer wisselvallig is moet je soms van buiten naar binnen verhuizen. Je hebt vrienden uitgenodigd en je had gepland om gezellig buiten te koken. Je had zorgvuldig je menu samengesteld en één van de gerechten die je buiten op de grill had willen maken kan nu niet meer. Geen paniek, want er zijn oplossingen, zoals deze nieuwe vierkante grill Resto, want met deze grillpan kan je jouw gerecht ook binnen klaarmaken. Wij deden het met een van onze favoriete zomerse gerechten, namelijk gamba’s a la plancha.

Grillpan Resto by Demeyere

Geef toe, een gegrild gerecht smaakt twee keer zo lekker én oogt dubbel zo mooi. Met de nieuwe vierkante grillpan van Resto by Demeyere kan je ook binnen grillen of rek je dat zomerse barbecuegevoel tot laat in het najaar. Zonder zorgen, want het 3-lagenmateriaal tot aan de rand van de pan garandeert een gelijkmatige verdeling van de warmte. Zo grill je even gemakkelijk groenten als vis en vlees, op alle vuren inclusief inductie. De mat gepolijste grillpan met sobere greep komt bovendien in elke keuken tot zijn recht.

Praktische info

  • Materiaal: roestvrij staal
  • Afmetingen: 24 x 24 cm
  • Richtprijs: 119 euro

Gamba’s à la plancha 

Ze zijn het ideale fingerfood bij de aperitief of je maakt ze als voorgerecht, snelle lunch of hoofdgerecht. Geen probleem, want ze staan zo op tafel. Ook heel lekker in een gezond slaatje of met pasta.

Nullam Microwaveum-0063

Wat heb je nodig?

  • Gamba’s
  • peterselie
  • look
  • chilipeper
  • grof zeezout

Hoe maak je het?

Begin met het darmkanaal uit de gamba’s ter verwijderen, zo vermijd je een vervelende smaak. Het darmkanaal is dat zwarte sliertje.

Doe de gamba’s (gepeld of ongepeld) in een grote kom en laat ze minstens een uur in de koelkast marineren met wat geplette teentjes look, fijngehakte peterselie (en of basilicum), rode chilipepervlokken en een lepeltje olijfolie. Kruiden met wat peper en grof zeezout. Hoe langer je marineert, hoe smeer de smaak van de kruiden en specerijen in je gamba’s zal penetreren.

Zet je vierkante grillpan Resto van Demeyere op het vuur. Je hebt een hoog vuur nodig want als de gamba’s te lang moeten bakken worden ze kauwgomachtig.

Doe wat olijfolie in je hete grillpan en wanneer die begint te zingen mogen de gamba’s erop. Bak ze ongeveer drie minuten en keer ze dan nog even om. Haal van het vuur en besprenkel onmiddellijk met wat vers citroensap, grof zeezout en verse koriander, platte peterselie of basilicum. En dresseer op de borden.

NM.

Over Demeyere – www.demeyere.be

Als familiebedrijf begonnen in 1908, is Demeyere vandaag uitgegroeid tot een wereldreferentie inzake de fabricatie van culinair kookgerei in roestvrij staal. Gevestigd in het Antwerpse Herentals, geldt het merk als standaard voor professionele chefs én hobbykoks. Generatie na generatie bekommert Demeyere zich dan ook om de topkwaliteit van zijn producten, zowel op het vlak van prestatie en levensduur als wat betreft comfort, veiligheid en gezondheid. De liefde voor design maakt tot slot het keukenplezier compleet. Demeyere past daarbij een zelf ontwikkelde, geavanceerde en aangepaste technologie toe: alle producten worden ontworpen naargelang hun gebruik voor verschillende kookmethodes. In dat opzicht zijn de producten van Demeyere uniek in de wereld en bieden ze een antwoord op de meest diverse en complexe kookvragen.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.