Escargots van Artagan

Nullam Microwaveum-8926

De traditionele keuken met een hedendaags sausje van Artagan

De bereide gerechten van Artagan zijn gebaseerd op recepten van weleer. Ze roepen herinneringen op aan de keuken van onze grootmoeders, aan de aanlokkelijke geuren en het lekkers uit onze jeugdjaren. Artagan biedt vier streekgebonden gerechten exclusief te koop aan via Delhaize. Daarmee kunnen we weer even genieten zoals vroeger, zo eenvoudig als maar zijn kan. En lekker snel klaar!

Soufflés en Escargots

De geparfumeerde escargots en de heerlijke soufflés zijn bereid met veel liefde en op basis van de allerbeste producten. Het volstaat ze op te warmen in de oven. Maximaal genot dus, met een minimum aan inspanning.

Escargots

Escargots zijn een Franse regionale delicatesse, waarvan er twee soorten bestaan: de grote, beigekleurige escargot de Bourgogne (vooral maar niet exclusief) te vinden in de Bourgogne streek en de petit- gris, overvloedig aanwezig in de Provence en de Languedoc. Je kan ze natuurlijk zelf gaan vangen en vullen, maar dat is veel werk.

De wilde slakken worden bereid in een subtiel bouillon dat op smaak is gebracht met chablis en specerijen. Daarna krijgen ze hun vulling van boter ‘AOP’ (Beschermde Herkomstbenaming), knoflook, peterselie, sjalot en Keltisch zeezout… Een waar festijn, kortom, voor alle liefhebbers!

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.