Echte ouderwetse limonade

7347

Eén van de klassiekers tijdens de zomer ten huize Nullam is het maken van echte, ouderwetse limonade.  Het doet me altijd een beetje denken aan die neongroene limonade die ik als kind te drinken kreeg bij een verre tante. Deze kwam in grote flessen met een porseleinen draaistop en werd toen door de ouderen ‘zwaantje’ genoemd. Weet trouwens iemand wat een chaffarke is?

Deze klassieke limonade is één van de meest verfrissende drankjes en volledig puur natuur. Je hebt er ook slechts drie ingrediënten voor nodig: citroen, water en suiker. En de rest is kinderspel.

Mijn versie is met een combinatie van citroen én limoen, omdat ik die smaak nog net iets beter vind. Bij warm weer is dit zeer verfrissend, gewoon met een ijsblokje of een schijfje citroen of met een beetje sodawater erbij.

Het is ook leuk om een aantal flessen te maken voor een picknick of een barbecue.

3426

Wat heb je nodig ?

  • 3 citroenen
  • 4 limoenen
  • 300 gram suiker

Hoe maak je het?

Verwijder de zeste van de citroenen en de limoenen. Doe dit over een hitte bestendige kom. Pers al het sap uit de citroenen en de limoenen. Ook dit mag in de grote kom. Het geeft niet als er wat pulp bij zit, aangezien we toch filteren voor gebruik. Doe nu ook de suiker in de kom.

Breng een liter water aan de kook en giet deze over de zeste, het sap en de suiker. Roer goed om tot de suiker is opgelost. Dek af en laat de infusie een nachtje trekken en afkoelen.

Filter en giet in (gesteriliseerde) flessen. Je kan de limonade ongeveer een week in de koelkast bewaren, maar ik beloof je dat ze veel sneller zal op zijn.

Serveer met een blokje ijs en een schijfje citroen of limoen.

NM.

 

 

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.