Duo van zalm verrine

Nullam Microwaveum-1564

Delhaize en La Fermière: no waste

Delhaize en La Fermière slaan de handen in elkaar en organiseren samen een leuke en creatieve blogwedstrijd. La Fermière is een trouwe en exclusieve partner van Delhaize die je wellicht kent van haar lekkere yoghurt en bekende, herkenbare terra cotta of glazen yoghurtpotjes. De Franse producent maakt yoghurt van hoge kwaliteit zonder bewaarmiddelen volgens een traditionele methode. Naast de yoghurt hebben ze ook rijstpap in hun gamma.

Eens je de yoghurt of rijstpap hebt uitgelepeld is het toch zonde toch om zulke mooie potjes weg te gooien? Er bestaan zo vele manieren op de potjes te hergebruiken: de potjes zijn waterproof, kunnen in de oven én in de vriezer.

Geef de potjes een tweede kans

Delhaize wil haar strijd tegen verspilling verder zetten en draagt het “no waste” idee hoog in het vaandel. De bedoeling? Anderen inspireren met nieuwe, originele ideeën hoe de yoghurtpotjes kunnen hergebruikt worden en ze zo een tweede leven geven.

Wij kozen voor een duo van zalm: een aperitiefhapje in verrine stijl en gebruikten daarvoor de doorzichtige potjes. Alle andere ingrediënten kan je bij Delhaize vinden.

Nullam Microwaveum-1539 Wat heb je nodig ? voor 4 personen

  • Een stuk verse zalm (ongeveer 200 gram)
  • 4 sneden gerookte zalm
  • 3 eieren
  • 250 gram mascarpone
  • Peper en zout
  • bieslook

Hoe maak je het ?

De bedoeling van dit apertiefhapje is het op te bouwen in laagjes zoals een tiramisu. Hoe dik de laagjes crème moeten zijn hangt van jou. De bedoeling is te spelen met de verschillende texturen.

Het eiwit van het eigeel scheiden. Het eigeel opkloppen tot je een schuimige massa krijgt. Voeg er de mascarpone bij en twee eetlepels fijn gehakte bieslook. Kruiden met peper en zout. Klop ook de eiwitten op en meng deze onder het eigeel-mascarpone mengsel. Doe het mengsel in een spuitzak en laat deze 12 uur opstijven in de koelkast.

We beginnen met de eerste laag. Grill de blinis of laat deze kleuren in een pan. Deze morgen nu op de bodem van het potje. Spuit nu een laagje crème op de blini.

Snij de verse zalm in blokjes van 1 cm en bak deze aan in een beetje olijfolie. Kruiden met peper en zout. Laat afkoelen en verdeel over de potjes.

Spuit terug een laagje crème. Werk af met de in strips gesneden gerookte zalm. Versier met fijn gesnipperde bieslook en een stengel bieslook.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.