Distillerie de Biercée viert zijn 70ste verjaardag! En hoe…

nullam-microwaveum-6987

Feest in en met Biercée

De Distillerie de Biercée, opgericht in 1946 door apotheker Jules Cleempoel, biedt een waaier aan verfijnde likeuren en eaux-de-vie van de allerhoogste kwaliteit. Meester-distilleerders Pierre Gérard en Christophe Mulatin beheersen de kunst van het distilleren tot in de perfectie. Al jarenlang ontwikkelen ze bijzonder geslaagde 100% Belgische producten, zoals de Biercée Bitter (de eerste Belgische bitter), de GiN Thesis & Antithesis en de GiN Less is More. Ik ben fan van Biercée en heb zowat al hun producten in huis. Daarnaast is het team van Biercée een beetje zoals een kleine maar heel leuke familie. En de distilleerderij is een uitstapje meer dan waard. Redenen genoeg om verder te lezen en eens iets nieuws in huis te halen.

Biercine Limited Edition

Om haar 70ste verjaardag te vieren, blaast de distilleerderij haar Biercine uit 1946 nieuw leven in. Het geheim van deze digestief die in 1946 het levenslicht zag? De ongeëvenaarde combinatie van zeven zorgvuldig geselecteerde kruiden en planten, geweekt in eau-de-vie van appels.

Daarom werd een limited edition van 1000 flessen op de markt gebracht, een ware ode aan de allereerste editie met planten gedrenkt in alcohol van streekappels en het originele alcoholgehalte van 44%. Zie hieronder voor de foto van de nieuwe CEO van Biercée, Helmut Spoden, poserend met de vernieuwde fles.

nullam-microwaveum-6973

Hoe degusteren?

  • Gekoeld met of zonder ijs
  • Als digestief na de maaltijd
  • Als ingrediënt in cocktails en desserts

Tasting notes

  • Aroma’s van venkel en komijn
  • Een zoetig en kruidig mondgevoel
  • Een uitzonderlijk lange en zoete afdronk

Verkrijgbaar in speciaalzaken voor een aanbevolen verkoopprijs van €29.

EAU DE VILLÉE dé premium citroen likeur …

nullam-microwaveum-6980

Het kan niet op want naast de limited edition Biercine is er ook een speciale versie van het vlaggeschip, de Eau de Villée. Haar naam dankt ze aan het klein riviertje dat loopt achter de Distilleerderij. Eau de Villée is het subtiele resultaat van een combinatie van diverse distillaten van gele citroenen uit Murcia en vier andere fruitbrandewijnen. Allen gefermenteerd of gemacereerd door onze Meester Distilleerders.

Met de eindejaarsfeesten in zicht presenteert de Distilleerderij van Biercée trots haar zesde limited edition Eau de Villée.  Kunstenaar van dienst is Salomé, een jonge artieste uit Namen (zie foto hieronder): « Een denkbeeldige stad was mijn inspiratiebron », legt Salomé uit. « En er doorheen loopt een weg die je kan volgen door de fles in alle mogelijke richtingen te draaien. Zo wilde ik vooral spelen met de vorm en deze benadrukken door te werken met zachte kleuren en pastels. »

De meester-distilleerders maken deze likeur van het distillaat van gele citroenen, zongerijpt in het Spaanse Murcia en met zeste, sap en pulp inbegrepen. Vervolgens voegen ze voorzichtig vier andere eaux-de-vie van verse vruchten toe en laten ze alles gedurende 12 maanden rusten. Een proces dat nodig is om te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Distilleerderij van Biercée.

Een ‘collector’s’ cadeautip

Salomé is de zesde kunstenaar die een unieke versie van de bekende Eau de Villée fles voorstelt. Vijf andere jonge talenten gingen haar voor om de slanke fles in een origineel kleedje te steken: Manor Grünwald in 2011, Hell’O Monsters in 2012, Oli-B in 2013, Bué The Warrior in 2014 en Pointdextr van de Belgische studio Toykyo in 2015.

De 6 flessen van 20 cl worden per 3 stuks verkocht in een stijlvol transparant etui. Deze prachtige collector’s items verdienen zeker en vast een plaatsje onder de kerstboom!

Verkooppunt: bij wijnhandelaars en bepaalde commerciële centra.

Adviesprijs: € 32.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.