De Vertelboom

Op deze foto kan je een stukje lezen uit het gedicht “Ginkgogewenning” van Hilde de Vos. Het is een groepsgedicht-in-boomvorm op de buitenmuur van het Paleis op de Meir op de Wapper in Antwerpen, recht tegenover het Rubenshuis.

‘De Vertelboom – en de 10 Takken der verwondering’ is een ontwerp van Jelle Jespers en kadert in het stadsdichterproject ‘Bomenstad’ van  stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen. Het Stadsgedicht ‘De Vertelboom’ vertakte zich in verschillende woordenkruinen. De takken van deze gedichtenboom bevatten niet enkel verzen van de stadsdichter maar ook van inburgerende anderstaligen.

Je bent er waarschijnlijk al tientallen keren gepasseerd zonder het te zien. Ik vond het wel de moeite waard voor een #POTD in de reeks ‘Verba Volant, scripta manent’.

NM.

© 2017, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.