De St-Germain cocktail: L’apéritif parfait!

Nullam Microwaveum-0792

St-Germain – Artisanale vlierbloesemlikeur

St-Germain is een artisanale likeur gemaakt van verse vlierbloesems. De bloesems worden aan het eind van de lente geoogst in de Savoie om vervolgens te worden verwerkt tot een unieke, moderne likeur die inmiddels in de bekendste bars ter wereld wordt gebruikt. St-Germain wordt immers door de beste bartenders gezien als het perfecte ingrediënt voor het bereiden van de meest uiteenlopende cocktails met een subtiele fruitig-florale toets.

St-Germain is al een tijdje bij ons te verkrijgen, maar de premium drink wil zijn aanwezigheid nog meer in de verf zetten. Een tijdje geleden was er de soft launch in België met een hele leuke burlesque brunch, in aanwezigheid van Camille Vidal (Global Brand Ambassador) en Mark Colfs (Brand Ambassador). Alle onderdelen van de lunch bevatten een toets St-Germain. Daarbij kwamen een aantal passende cocktails. St-Germain met zijn uitgesproken vlierbloesemsmaak is de ideale basis voor zomerse cocktails.  En wij gaan jullie de volgende dagen wat cocktails voorstellen. Meer foto’s van St-Germain en de burlesque brunch kan je vinden op de Nullam facebookpagina (klik hier).

Camille Vidal by Nullam Microwaveum-1040 Nullam Microwaveum-0782 Nullam Microwaveum-0775

Consumptie

Inmiddels mocht St-Germain reeds talrijke mooie onderscheidingen ontvangen, maar nog belangrijker is de waardering door cocktailbars wereldwijd die St-Germain promiment in hun bar hebben staan om er de heerlijkste cocktails mee te maken.

Voor de consument die zin heeft in een frisse, verrassende cocktail, maar niet over de tijd of de middelen beschikt bedacht St-Germain een handige en erg esthetische oplossing: La Carafe St-Germain. Deze geslepen, vaasvormige karaf is voorzien van maatstrepen en dient u gewoon te vullen met ijsblokjes, de correcte (op de karaf aangeduide) hoeveelheid St-Germain (20 cl), champagne (30 cl) en spuitwater (30 cl). Et voilà, u serveert uzelf en uw gasten een perfecte signatuur St-Germain cocktail die u eventueel afwerkt met een citroenzeste. Echte uitslovers voegen ook frambozen en/of braambessen toe.

Prijs en beschikbaarheid

St-Germain is beschikbaar in flessen van 70 cl (aanbevolen verkoopprijs: 34,99 euro) en tijdelijk ook in een cadeauverpakking die bestaat uit een fles van 50 cl St-Germain een Carafe (aanbevolen verkoopprijs: 24,99 euro).

De St-Germain cocktail: L’apéritif parfait!

  • 30 cl Martini Prosecco
  • 20 cl St-Germain
  • 30 cl spuitwater

Mix de ingrediënten simpelweg in de St-Germain karaf, gebruikmakend van de maatstrepen. Serveer in een met ijs gevuld Collins glas en garneer met een citroenzeste.

Groetjes in Parijs !

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.