In de pan gebakken vis met oven geroosterde tomaatjes en rucola salade

7237

We hebben niet altijd zin of tijd om gerechten klaar te maken waarvoor een lange bereidingstijd en een lange lijst ingrediënten nodig zijn. Zeker tijdens de week is dat soms moeilijk. Het volgende gerecht is klaar binnen de dertig minuten en je hebt er echt niet veel voor nodig. Het ‘less is more’ principe is hier zeker van toepassing omdat de smaken van de basisingrediënten op het voorplan treden: de in de pan gebakken vis en de geroosterde tomaten met de warme balsamico-olijfolie dressing zijn in perfecte harmonie met de pepersmaak van de rucola. Dit eenvoudige maar lekkere gerecht brengt zeker de zon op je tafel.

Wat heb je nodig?

  • Een stevige vaste witte vis naar keuze (met of zonder vel)
  • Rucola (raketsla)
  • Kerstomaatjes

Hoe maak je het?

Leg de trostomaatjes in een ovenschaal en giet er een straaltje olijfolie en een beetje balsamico azijn over. Strooi er ook wat verse kruiden, zoals tijm en rozemarijn over. Zet in een op 180 graden voorverwarmde oven en laat ongeveer 10 tot 15 minuten garen, tot het vel van de tomaatjes begint te barsten en ze hun vocht beginnen te verliezen.

Bak de vis kort in de pan te beginnen op de velkant, en laat eventueel een paar minuutjes verder garen in de oven op 160 graden. De bak- en gaartijd hangt af van de dikte van je vis.

Doe de rucola in een kom, voeg er olijfolie aan toe en kruid met peper en zout. Meng dooreen en verdeel over de borden.

Schik de gebakken vis op de rucola en werk af met een streepje olijfolie, een beetje gedroogde oregano, vers gemalen peper en fleur de sel.

Schik de tomaatjes op de borden en strooi er een beetje gedroogde oregano over. Kruiden met grof zeezout en peper. Werk af met een lepeltje van het lekkere warme vocht van de geroosterde tomaatjes: de zoete nootachtige balsamico azijn heeft zich vermengd met de olijfolie en het zoete kookvocht van de tomaten. En dit geeft een extra zuiderse toets aan je gerecht.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.