De Melitta Look Therm Timer voor U getest

Tijd voor écht koffiegenot!

Een goede maand geleden ben ik deze glimmende machine beginnen testen, en na alle functies en snufjes te hebben getest kan ik U zeggen dat ik een heel tevreden klant ben. Deze machine is een aanrader voor alle koffieliefhebbers, die ofwel op zoek naar een koffiezet voor grote volumes, een stevige grote thermos of een handige machine waarbij U het aroma kan regelen. Maar vooral voor zij die af en toe eens een hoop vrienden of familie over de vloer krijgen of regelmatig een brunch organiseren, want met deze LOOK Therm Timer maak je in recordtempo genoeg koffie voor iedereen. En  met wat geluk kan je een exemplaar op de kop tikken tijdens de solden.

De kwaliteit van de koffie

Deze koffiezet is echt ontworpen naar de filosofie van Melitta Bentz, een huisvrouw uit Dresden. Melitta Bentz – zie artikel – was zo geïntrigeerd door het proces van koffie maken in die tijd (kokend water werd toen nog over gemalen koffie gegoten of het water met de koffie werd gekookt) en vooral door het verlies aan smaak en aroma. Ook het schoonmaken van de houders waarin de gemalen koffie werd gelegd was een heksentoer. Ze moest en zou hiervoor een oplossing vinden en zette zich aan het werk. We zijn dan in het jaar 1908.  Wel deze koffiezet heeft een handige AromaSelector® en daarmee stel je de smaak van de koffie in, met één draai aan de knop: een sterke kop koffie ‘s ochtends om wakker te worden of milde koffie ‘s middags of ‘s avonds om zalig van te genieten.

De filterhouder is meer dan groot genoeg om een volume van 10 tot 15 grote tassen koffie aan te kunnen. En voor 47 euro koop je de MOLINO, een handige electrische koffiemolen van Melitta, en daarmee kan je de bonen vers malen op de gewenste dikte. Op maar liefst 17 verschillende diktes. De MOLINO geeft trouwens aan hoeveel bonen per tas erin moeten. Ideaal, want zo verliest je niets aan kwaliteit.

Groot volume

Deze Melitta Look® Therm Timer maakt 10 mugs of 15 normale koffiekopjes, wat neerkomt op een capaciteit van 1.25 liter. Echt wat ik nodig heb. Maar ook echt wat je nodig hebt bij een brunch of wanneer je een grote groep vrienden of familie over de vloer krijgt. Voor mij een volgend pluspunt. En met de ingebouwde timer hoef je je geen zorgen te maken. Je maakt koffie wanneer je de koffie nodig hebt. De koffiezet schakelt ook automatisch uit en de koffie blijft warm, dankzij de dubbelwandige thermos. Dus je bespaart ook nog eens op energie.

De handige thermos

Aangezien ik veel koffie drink wil ik ook dat deze lange tijd warm blijft, zonder dat bijvoorbeeld de koffiezet moet blijven aanstaan, wat de koffie na een tijd bitter maakt. Deze Look® Therm Timer is voorzien van een dubbelwandige warmhoudkan in roestvrij staal en is onbreekbaar en schokbestendig. En ik kan deze thermos zonder problemen overal meenemen. Ik moet het toegeven, maar het is de thermos die mij het meest verbaasd heeft. Waarom? Na een maand intensief testen moest ik vaststellen dat er in de eerste uren zo goed als geen verlies van temperatuur is . Koffie die je om 7 uur ‘s morgens maakt blijft heel lang op dezelfde temperatuur. Het is pas na 4 à 5 uur dat de temperatuur begint te zakken. Na 5 uur is de koffie nog goed lauw.

3-in-1 bescherming tegen kalkaanslag

Voor goede koffie en een perfecte werking dien je de koffiemachine regelmatig te ontkalken. Maar je weet nooit goed wanneer of hoeveel keer. En laat dat ontkalken nu ook iets zijn dat niemand graag doet. Maar ook hier hebben ze bij Melitta iets op gevonden, namelijk een 3-in-1-kalkbescherming met zelf instelbare waterhardheidsgraad, een handig ontkalkingsprogramma en een melding als de machine moet worden ontkalkt. Ik heb de koffiezet tijdens de testperiode al één keer moeten ontkalken, en dat ging als een fluitje van een cent.

Conclusie

Ik ben heel tevreden op elk vlak van deze machine. Ik ben zelfs minder espresso gaan drinken, omdat ik nu meer koffiebonen – en niet meer de voorgemalen koffie – van verschillende merken ga kopen en deze op de juiste dikte maal, voor een perfecte aromatische koffie. En alleen maar de hoeveelheid die ik nodig heb, niet meer.

NM, een tevreden klant.

© 2017, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.