De Champagnetruck van PIPER-HEIDSIECK: dit weekend op de Kerstmarkt in Antwerpen

Luxe en uitmuntendheidheid, twee woorden die PIPER-HEIDSIECK al sinds 1785 perfect omschrijven. Het champagnemerk laat je dat vanaf nu ook zelf ervaren. In december strijkt de PIPER-HEIDSIECK champagnetruck neer in de voornaamste winkelstraten van ons land. In de pop-up champagnebar zal je kunnen genieten van een glaasje heerlijke champagne en al even smakelijke gastronomische food pairing creaties van chef Arno Verbeke, zoals een gouden sushi. En dat in combinatie met een toevallige ontmoeting misschien? Het zijn dergelijke feestelijke en geslaagde momenten waar PIPER-HEIDSIECK – een merk dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis en pioniersgeest – maar al te graag deel van uit maakt. Dus nu zaterdag 10 en zondag 11 december telkens vanaf 12 uur op de XMAS Market Polar in Antwerpen. Voor meer info kijk je onderaan dit artikel.

Een glas champagne en een hapje…

Al meer dan drie eeuwen staat het Huis PIPER-HEIDSIECK voor gezelligheid en feesten, voor generositeit en gastronomisch genot in het gezelschap van familie en vrienden. Dit jaar kunnen gelijkgestemden elkaar in de feestperiode ontmoeten in de warme sfeer van een luxueuze champagnetruck om er te genieten van de rijke combinatie van champagne en gastronomie, geserveerd door het culinaire talent Arno Verbeke en de Cuvées PIPER-HEIDSIECK Brut, Rosé Sauvage en Sublime.Om je in de eindejaarsstemming te brengen, serveert PIPER-HEIDSIECK je graag een glaasje champagne in een aantal gezellige winkelstraten. En dat in combinatie met drie kleine gerechtjes, speciaal voor de gelegenheid gecreëerd door Arno Verbeke (Prijs € 8 voor een glas champagne naar keuze met een aangepast gerechtje).

De Brusselse chef staat al langer bekend voor zijn originele, lichte en smakelijke creaties en bereidt ze steeds met veel durf en aandacht. Iets dat met een glaasje gerenommeerde champagne ongetwijfeld alleen nog maar beter tot zijn recht zal komen. Kortom, een feestelijk diner of een gezellig samenzijn vergezeld door de meest uitzonderlijke champagne is een formule die zijn effect nooit zal missen. Bovendien kan je genieten van een glaasje op elk moment. Van voorgerecht tot dessert – of waarom niet, aan de toog van een champagnetruck – champagne biedt je elke keer weer het vooruitzicht op een nieuwe gastronomische ontdekking. En met PIPER-HEIDSIECK in de hand geniet je nog meer van deze betoverende smaakcombinaties.

Bij de geraffineerde smaak en de diepe, heldere kleur van drie PIPER-HEIDSIECK-champagnes bedacht de chef drie bijpassende hapjes die de subtiele smaak van de bubbels tot zijn recht laat komen:
• PIPER-HEIDSIECK Cuvée Brut wordt gecombineerd met golden sushi als voorgerecht.
• PIPER-HEIDSIECK Rosé Sauvage krijgt het gezelschap van een eigenzinnige versie van de canard à l’orange als hoofdgerecht.
• PIPER-HEIDSIECK Cuvée Sublime, een Demi-Sec, wordt heel verrassend geserveerd bij een golden popcorn als dessert.

Kiezen hoeft niet. Verwen jezelf, proef van alle combinaties en ga volop voor de ervaring. De kleuren harmoniëren met de smaken, het goud van de champagne doet het uitstekend bij de delicate gerechten.

Het evenement staat volledig in het teken van de diversiteit en complementariteit van de drie druivensoorten en van de kennis en magie van de Champagnestreek. De robe van deze feestelijke, stralende en flamboyante drank vertelt het verhaal van de rijke Franse wijnmakerstraditie.

PRAKTISCH:

– Volgende gastronomische combinaties worden aangeboden:
o PIPER-HEISIECK Cuvée Brut + golden sushi
o PIPER-HEISIECK Rosé Sauvage + canard à l’orange
o PIPER-HEISIECK Cuvée Sublime (Demi-Sec) + golden popcorn
– Prijs van een glas champagne PIPER-HEIDSIECK + een gerechtje naar keuze: € 8.-

Waar nog?

22 december Boeremet (Brussel)

23 december Gentse Winterfeesten (Gent)

Het volledige parcours van de PIPER-HEISIECK-champagnetruck vind je op de facebookpagina  https://www.facebook.com/piperheidsieckbelgium

of volg dit verhaal op Instagram (hashtags #celebratedbythegreatest #piperheidsieck https://www.instagram.com/piperheidsieckbe

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.