De Campari Academy in Milaan

Microwaveum-7987

“Si impara quando c’è entusiasmo, quando c’è passione, quando si pensa di poter fare la differenza.”CAMPARI ACADEMY

Campari en Negroni

De geschiedenis van de Negroni is onlosmakelijk verbonden met Campari. Maar de Negroni is maar een heel klein deeltje van de rijke geschiedenis van Campari. Wij gingen even kijken in Milaan, op de plaats waar het allemaal begon, namelijk de Campari Academie. Naast de Bartender school is er ook het Campari museum, met onder andere een enorme verzamelijk kunstwerken rond Campari, exclusieve flessen en Campari kalenders en parafernalia. Alle grote namen die ooit verantwoordelijk waren voor een campagne hangen er tentoongesteld: Leonetto CappielloMarcello Dudovich, Marcello Nizzoli, Ugo Mochi, Fortunato Depero, Guido Crepax, Bruno Munari, Milton Glaser en ga zo maar door. Maar ook werk van  de grote Federico Fellini en vele andere artiesten die bijdroegen aan het verhaal van Campari, zoals Humphrey Bogart. Grappig is de fles Campari van tijdens de grote Drooglegging met als opschrift ‘voor medische doeleinden‘. Een bezoek meer dan waard.

Microwaveum-8007

Het recept van Campari

Al meer dan 150 jaar is Campari het aperitief bij uitstek dankzij een recept met een unieke en uitgesproken smaak. Het mysterieuze Campari-recept, gebruikt als basis voor vele cocktails wereldwijd, is door de jaren heen onveranderd gebleven en is generatie op generatie doorgegeven. Campari is het resultaat van de experimenten van Gaspare Campari, in de zoektocht naar nieuwe dranken. Het wordt nog steeds geproduceerd met dezelfde ingrediënten volgens hetzelfde vertrouwde recept dat geheim blijft en enkel gekend is door slechts een paar mensen die de leiding hebben over het productieproces. Campari is een combinatie van kruiden, aromatische planten en fruit in alcohol en water; enkel deze laatste twee ingrediënten zijn alom gekend. Velen hebben het aantal ingrediënten al proberen te schatten: sommigen zeggen dat er 20 of 60 zijn, anderen praten over meer dan 80 ingrediënten.

De geschiedenis van Campari begon in Novara in 1860. Ongeveer 40 jaar later werd de eerste productielijn geopend in Sesto San Giovanni en begon het bedrijf het merk overzee te exporteren. Het was het begin van een succesverhaal dat vandaag de dag nog steeds verder gaat.

Uniek, Passie, Prestige, Internationaal

Door middel van een continue evolutie en constante innovatie door de trends en modebeelden op de voet te volgen, behoudt Campari het verfijnde karakter, dat zowel stijlvol als emotioneel is. Campari heeft zich altijd onderscheiden door middel van zijn stijl, klasse en elegantie.

Microwaveum-7924

Inspiring the next generation : de Campari Bar Academy

Je leert als er enthousiasme is, wanneer er sprake is van passie, en als je denkt dat je een verschil kan maken. dat is zowat de vertaling van de slogan bovenaan het artikel. In het hartje van het Campari gebouw kan je de Academie voor Bartending vinden, een nieuwe benchmark voor de hospitality cultuur.

De academie belichaamt perfect de betekenis van het woord edutainment: een model dat onderwijs en entertainment combineert. Hier staat 150 jaar kennis, ervaring en geschiedenis in dienst van diegenen die, uit alle delen van de wereld, zich willen verdiepen in de kunst van bartending en barmanagement.

https://campariacademy.it/

Via Davide Campari, 23, Sesto San Giovanni MI, Italië

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.

One thought on “De Campari Academy in Milaan”

Comments are closed.