Big Peat 25 Year Gold Edition van Douglas Laing

Douglas Laing Big Peat is een heerlijke volle ‘peated whisky’. Deze blended malt van 25 jaar oud bevat alleen whisky van de gekende Islay distilleries: Caol Ila, Bowmore, Ardbeg en Port Ellen.

De eerste Big Peat kwam uit in 2009 en de promostunt toen was dat er legendarische Port Ellen in de Big Peat blend zat. Dar was al genoeg om iedereen naar zijn favoriete whiskywinkel te laten lopen om een fles binnen te halen. We zullen het nooit weten, maar vermoedelijk zat er helemaal niet veel Port Ellen in, maar als promotie kon het tellen.

Sindsdien hebben de verschillende Big Peat expressies zich meer dan bewezen. Elk jaar komen er verschillende batches uit, en meestal ook een speciale kersteditie. De Big Peat 25 Year Gold Edition is uniek want het is de eerste Big Peat met een leeftijdsaanduiding.

Er zouden slecht 3000 flessen worden uitgegeven en die zouden nu in december op de markt komen. Het wordt dus weer bang afwachten of we er één op de kop kunnen tikken. Ja, want we zijn al fan sedert de eerste versie.

De Big Peat 25 year Gold Edition is het eerste deel van The Vintage series, een trilogie. De Big Peat werd gedistilleerd in 1992 en is gebottled op cask strength van 52.1%. Het is een blend van onder andere tenminste 25 jaar oude Ardbeg, Bowmore en Port Ellen, is non chill filtered en er werden geen kleurstoffen aan toegevoegd.

NM.

© 2017, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.