Biercée Bitter

4463

Belgen houden van bitter, dat is een feit.

Dat Belgen zullen houden van Biercée Bitter, de allereerste 100% Belgische fruitige bitter, daar twijfelen we niet aan. Onderzoeken hebben het al genoeg aangetoond, maar Belgen en bitter, dat is een waar liefdesverhaal! Witloof, zwarte chocolade, bier, koffie,… bitter maakt zonder twijfel deel uit van ons DNA. We vinden het lekker op ons bord, maar we genieten er ook van als aperitief of als digestief.

Bitter in Bijou

Precies 70 jaar na haar oprichting zet de Distillerie de Biercée, beroemd om haar eaux-de-vie, premium gins en likeuren van de hoogste kwaliteit, de Belgische markt op zijn kop met de lancering van Biercée Bitter. De voorstelling ging door in Bijou, de nieuwste hotspot in Antwerpen. Ben Belmans en Dieter Van Roy openden na een lange calvarietocht dan toch hun ‘Bijou’ op het Antwerpse Zuid. Maar daarover meer in een ander artikel. Naast uiteraard Ben en Dieter, nog veel meer gelukkige mensen aanwezig in Bijou, eerst en vooral de heel aimabele Marc Tillon, CEO van distillerie de Biercée, want hij heeft er weer een topper bij. Over alles is nagedacht, zie de strakke fles, het mooie art deco label en de stijlvolle tekeningen op de fles: manofwolf of vrouwofhinde.

4454

Het gekende vakmanschap van Biercée

Op de voorstelling had ik de gelegenheid om deze nieuwe bitter te proeven, niet alleen puur maar ook verwerkt in een Americano (zie artikel) en een NegroniBiercée Bitter is een fruitige bitter op basis van fruit en natuurlijke planten, aldus Noach Van Damme, Global Brand Ambassador van Biercée en zijn collega Greg Raes.

We vroegen wat meer uitleg aan distillateur himself, Pierre Gerard (Christophe Mulatin, de tweede distillateur kon er niet bij zijn): de bitterheid ontstaat door bittere sinaasappel, gentiaan en engelwortel te combineren met geroosterde cacaobonen en speciaal voor de distilleerderij gebrande koffie. De fruitige smaak is afkomstig van distillaat van citrusvruchten en rood fruit. Het harmonieus samenspel van al deze ingrediënten leidt tot een stijlvolle en evenwichtige bitter.
4466

Met wat combineer je deze Bitter?

Met 20% alcohol is Biercée Bitter de perfecte partner voor uw zomerdrankjes en -cocktails. In combinatie met fruitsap, premium tonic of zelfs gewoon met limonade, zal het de smaakpapillen van liefhebbers van frisheid en bitter verwennen.

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.