Bia Mara Antwerpen: nieuw menu!!!

Nullam Microwaveum-1464

Bia Mara is ongeveer 6 maanden open in Antwerpen en wij zijn een regelmatige bezoeker, omdat ik me heel goed kan vinden in hun concept van fast food van hoge kwaliteit (zie artikel). De tijd van de in een krant gedraaide, van het vet druipende gefrituurde fish and chips met malt vinegar en mushy peas is al lang gedaan.

Innovatie en Duurzaamheid

Bia Mara speelt heel goed in op de trend van high end fast food, want je bestelling staat snel op tafel, de fish and chips zitten in een modern jasje met aandacht voor smaken uit alle moderne keukens en de samenwerking met enkele kleinere brouwerijen is een hele goede zet geweest. De Delta IPA van Brussels Beer Project, de Taras Boulba van Brasserie de la Senne en de Oesterstout van de Scheldebrouwerij – om er maar enkele te noemen – zijn stuk voor stuk pareltjes van Belgische bieren en combineren goed met deze moderne Ierse fish and chips. Voor de vis ging Bia Mara samenwerken met The North Sea Chefs. Zoals alle moderne bedrijven deden ze een evaluatie en voerden enkele nieuwigheden door. Wij mochten gaan proeven, samen met Barry Wallace, Bia Mara’s Vice President.

Nullam Microwaveum-1466

High End Fast Food

Ik ga nogal dikwijls op vrijdagavond naar Bia Mara, wegens geen zin om te koken maar wel zin in een snelle hap. Indien vergezeld van de jonge Nullammers ontstaat er zeker een gevecht over de Hot Ink Squid, de gefrituurde calamari. Aan deze lekkernij kan je gewoon niet weerstaan.

Bij Bia Mara is het altijd een moeilijke keuze tussen panko en tempurabeslag. Eén van de nieuwigheden op het menu – vanaf deze week trouwens – is de zeebrasem in een korstje van tempura van limoen en citroengras, op een bedje van zeekraal en vergezeld van de huisgemaakte ketchup en een currysausje. Qua smaken was dit de nec plus ultra van fastfood. De smaak van het tempurabeslag, de sausjes, het zeewier, alles zat goed… Fast Fish van de bovenste plank!

De volgende nieuwigheid was vis in een kruidig korstje van panko (look en paprika), met een sausje stijl patatas bravas en scampi in een korstje van sesamzaadjes. Ook dit was een lekkere combinatie en maakt de keuze er niet gemakkelijker op.

Wat is jou favoriet bij Bia Mara? Laat het ons weten en reageer onderaan deze blogpost.

Bia Mara Praktische Info

Maalderijstraat 1, 2000 Antwerpen (of Kiekenmarkt 41, 1000 Brussel)

Bia Mara website: www.biamara.com/

NM.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.