Aberlour Origins 2.0 combineert unieke smaken

Aberlour Origins 2.0: When Two Casks Meet.

Op donderdag 30 november nodigde Aberlour Single Malt Whisky 40 fijnproevers uit voor de 2e editie van het Aberlour Origins diner. Dit event groeit stilaan uit tot een ware hoogmis voor de whiskyliefhebbers, waarbij vakmanschap, authenticiteit en vertrouwen in pure ingrediënten centraal staan. Nullam mocht aanschuiven aan de mooie tafel en vertoefde in het leuke gezelschap van onder andere Whisky with Friends, Double Strainger en de gevierde Nederlandse auteur Hans Offringa (zie foto) en Ann Miller, Aberlour International Brand Ambassador.

In een authentiek kader kwamen kenners en liefhebbers samen om te genieten van de eeuwenlange expertise van Aberlour. Topchef Bruno Antoine nam iedereen mee op een culinaire reis die geïnspireerd is op Aberlour’s unieke methode van Double Cask Maturation, waarbij men kan genieten van perfect gebalanceerde smaakcombinaties. Het was een terugkeer naar de roots van deze authentieke whisky en genieten van zijn unieke smaakcombinaties.

Double Cask Maturation: het handelsmerk van Aberlour

Double Cask Maturation staat voor wat Aberlour, Aberlour maakt. Om het vakmanschap van Aberlour’s experts te eren, staat deze methode centraal in de tweede Aberlour Origins diner editie. Een ervaring die veel verder gaat dan een standaard diner, een culinaire reis waarbij wordt teruggaan naar de kern van deze whisky, waar kennis en vakmanschap centraal staan.

Double Cask Maturation is een voorbeeld van uniek vakmanschap met een grote invloed op de meeste Aberlour expressies. In plaats van de Single Malt na rijping in één type vat over te hevelen naar een ander type vat, om daar te “finishen”, gebruikt Aberlour een andere methode. De whisky is vanaf het begin apart gerijpt op zowel Amerikaanse ex-Bourbon- als op Spaanse ex-Oloroso Sherry eikenhouten vaten, waarna ze op het juiste moment vakkundig in precieze verhoudingen worden samengevoegd. Een proces dat “marrying” wordt genoemd. Deze methode levert Aberlour haar unieke complexiteit op, waarin de verschillende rijke smaken perfect zijn gebalanceerd. Vandaar de hdet thema van het Aberlour Origins diner: When Two Casks Meet.

Back to the roots

Aberlour Origins keert terug naar de basis in een originele en uiterst exclusieve locatie, de Serre de Rosières, een authentieke serre op slechts 15 minuten van Brussel, waar de Aberlour whisky ten volle tot zijn recht komt. In deze groene omgeving konden de fijnproevers genieten van een culinaire ontdekkingsreis vergezeld van de beste whisky’s. Ook voor het koken wordt er teruggegrepen naar de roots, alle gerechten worden bereid met pure ingrediënten, zonder gebruik te maken van moderne technieken.

Geniet van een sensationele combinatie van smaken dankzij topchefs Bruno Antoine en Abi Azaouaj

Speciaal voor Aberlour Origins toverde topchef Bruno Antoine het ultieme genot op je bord. Bruno Antoine is één van de meest creatieve chefs van de Brusselse bistronomie wereld. In zijn restaurants Emile Bistro en Charlotte Café/Cuisine streeft hij er altijd naar om te werken met verse producten van bij ons om zo een nieuwe twist te geven aan de gastronomische wereld. Als Chef pleit hij voor het terugkeren naar de oorsprong en de essentie van de ingrediënten. Voor dit diner gaat hij zelfs nog een stapje verder en combineert hij eenvoudige, maar toch verfijnde smaken tot één gebalanceerd geheel.

“Voor mij is het een must om te werken met seizoensgebonden producten van bij ons. Het is dan ook een waar genoegen om te kunnen meewerken aan een diner waarbij het terugkeren naar de natuur centraal staat, zowel in het concept als op het bord. Ik krijg de kans om alle genodigden te laten genieten van producten die op het eerste gezicht eenvoudig lijken, maar die  in een combinatie elkaar perfect aanvullen. Voor dit diner hebben Abi Azaouaj, mijn executive chef, en ik een viergangenmenu voorgesteld dat samengesteld is uit verschillende ingrediënten die eerst apart worden geserveerd. De gasten worden daarna uitgenodigd om deze ingrediënten te combineren, om zo van een ware smaakexplosie te genieten. Op deze manier maken we een mooie knipoog naar de dubbele rijping van de Aberlour whisky’s”, legt Bruno Antoine uit.

Geurworkshop onder leiding van geurexpert Patrick Castelain: prikkel je zintuigen 

Niet enkel de combinatie van smaken, maar ook de bijzondere aroma’s van Aberlour dragen bij tot de beleving van de unieke smaakbalans. Onze reukzin werkt diepgaander en verfijnder dan al onze andere zintuigen en daarom is geur een belangrijk aspect tijdens het proeven van whisky. Geurexpert Patrick Castelain ging tijdens een uitgebreide workshop dieper in op de positieve effecten van de aanwezige geuren.

“Elke combinatie van geuren brengt ons in een bepaalde gemoedstoestand die onze voorkeuren heel sterk richting geven. Je levenspad, persoonlijkheid en je genen bepalen dan ook welke kruidenmix je het meest zal appreciëren en in welke sfeer je wordt gedompeld”, verklaart geurexpert Patrick Castelain.

NM.

© 2017, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.

Hello there! Laat ons weten wat je denkt