Gin 67, een gin voor het goede doel

Ben jij nog op zoek naar een geschenkje voor onder de kerstboom? Wel, dan hebben wij nog een suggestie, namelijk een gin waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

Het is dus niet zomaar de zoveelste gin. De initiatiefnemers, Thomas Lathouwers, van het bedrijf ThirsT,  en Kimmo Holdijk, zijn lid van de service club ‘Round Table 67 Antwerp International’ en samen met nog enkele andere leden bedachten ze het plan om een gin te ontwerpen, waarvan de opbrengst naar goede doelen zou gaan. ‘We hebben daarvoor een handels-vzw opgericht’, legt Thomas Lathouwers uit. Het is de bedoeling om ook in de toekomst de hele opbrengst van onze nieuwe Gin 67 aan goede doelen te geven.

 

De nadruk ligt vooral op projecten met kinderen, zo blijkt uit een greep van de goede doelen die Round Table 67 Antwerp hiermee wil steunen. Onder meer “Den Engel” staat in de lijst, een opvangtehuis voor kinderen die niet bij hun ouders kunnen blijven. Ook “Katrinahof”, een plek waar mentaal gehandicapte kinderen een hele dag kunnen spelen, sporten en tuinieren staat bij de goede doelen. “Bring A Smile vzw” zet zich in voor zieke kinderen, om hen een geweldige dag uit of verjaardagsfeest te bezorgen.

Een florale gin

De 67 Gin valt onder de categorie van de “florale” gins. Hij wordt gekenmerkt door een breed smakenpallet van jeneverbes, koriander, engelwortel zaden en kardemom maar doorslaggevend zijn vooral de frisse aroma’s van verveine (citroenverbena), lavendel en groene appel, met een alcoholpercentage van 42%. Zij bepalen de erg typische en frisse smaak van deze gin: de verveine zorgt voor de citrustoets, de lavendel voor het florale aroma en de appeltjes creëren een mooi evenwicht met de frisse zuren. De makers zeggen: ‘Created with passion, enjoyed for a good cause’. De gin is ontworpen door de Nederlandse meester-distilleerder Herman Jansen, uit Schiedam,  de botanische kruiden die worden gebruikt komen uit de streek van La Baume de Transit in de Provence.

Praktische Info

De prijs voor een fles Gin 67 bedraagt 38.99 €. Meer info over de gin op http://www.67gin.com.

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.