13 juni is World Gin Day

world-gin-day-661x265

World Gin Day heeft nu al voor de zevende keer plaats en is de perfecte gelegenheid om het glas te heffen – een G&T uiteraard – op gin. De gin hype is al lang bezig natuurlijk en lijkt ook helemaal niet over te gaan, want er komen zo ongeveer elke week een reeks nieuwe gins op de markt.

Er is ooit een tijd geweest dat er maar één of twee soorten gin bestonden. De eerste product placement van gin was in 1951 in de film ‘The African Queen’, want de flessen Gordon’s gin verschenen prominent in beeld in deze klassieker met Humphrey Bogart en Katharine Hepburn (zie artikel over haar brownies).

The African Queen Gordon's

De film werd grotendeels in Oeganda en Congo gefilmd en de filmcrew was omwille van de barre levensomstandigheden regelmatig ziek, uitgezonderd Humphrey Bogart. Hij speelde een gin drinkende kapitein van een rivierboot, maar eens van de set dronk hij sloten whisky :  “I built a sold wall of scotch between me and the bugs. If a mosquito bit me, he’d fall over“.

Zijn tegenspeelster, de nogal sobere en gematigde Katharine Hepburn werd hier helemaal kwaad door en stormde zijn tent binnen en las hem de levieten over zijn duivels drankgebruik. Hij liet haar uitrazen en zei “You’re absolutely right, Kate. Now pull up a chair and have a drink”, wat ze natuurlijk weigerde. Maar ze werd wel erg ziek tijdens de opnames.

The African Queen Poster

Humphrey Bogart had een zeer uitgesproken mening en stak die ook niet onder stoelen of banken. Hij kwam op voor gerechtigheid. Maar hij hield van alcohol, vooral gin en dirty Martini’s. Samen met de jonge Frank Sinatra was hij de originele Rat Pack, beiden zowat op elke foto met een glas in hun hand.

Bogart’s Real English Gin
Bogart's Real English Gin v3 Ter nagedachtenis van Humphrey Bogart hebben zijn erfgenamen een small batch super premium distilled English Gin op de markt gebracht. Deze ikonische gin wordt gedistilleerd in Cambridgeshire volgens aloude methodes in koperen pot stills. Het resultaat is een complexe, karaktervolle gin met een volle smaak en heel veel citrus. De componenten zijn jeneverbessen, vijf verschillende soorten koriander, geplette macadamianoten en verse zeste van citrusvruchten, wat aan deze volgens oude methodes gemaakte gin een moderne en gesofisticeerde toets geeft.

Op elke fles Bogart’s Real English Gin staat een foto van Bogart en één van zijn typische quotes.
Bogart's Real English Gin v2

Humphrey Bogart Famous Last Words

Humphrey Bogart stierf op 14 januari 1957 aan de gevolgen van kanker. Zijn laatste woorden waren “I never should have switched from scotch to martinis.”

NM.

 

 

 

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.