100 Exclusieve Duvel Collection sets

dsc_8781_duvel_25nov_2000px

Collector’s item: Studio Pieter Stockmans ontwerpt drie unieke Duvel glazen

Sinds 2010 laten kunstenaars hun fantasie de vrije loop op het iconische Duvelglas. Na onder andere artiesten Yan Sorgie en Arne Quinze, ontwierp keramist Pieter Stockmans voor 2017 drie unieke glazen. In breekbaar wit porselein met toetsen ‘Stockmansblauw’. Een uniek collector’s item, want wie de glazen in huis wil halen zal snel moeten zijn. Het gaat om een limited edition van 100 sets.  Voor The Duvel Collection brengen een reeks nationale en internationale artiesten sinds 2010 hun meest creatieve designs aan op het iconische Duvelglas. Passeerden al de revue: Denis Meyers (België),  Eley Kishimoto (Groot-Brittannië),  Parra (Nederland),  Arne Quinze (België),  Daan (België),  Stefaan Letman (Nederland),  Philippe Debongnie (België) en  Yan Sorgie (Brazilië).  In 2017 vult Pieter Stockmans dat rijtje van indrukwekkende, bekende kunstenaars aan. Keramiekkunstenaar Pieter Stockmans is al vijftig jaar een referentie op het vlak van porseleinen serviesgoed en kunstwerken. Hij heeft al heel wat jaren ervaring met het materiaal en vervaardigd alleen met de hand gemaakte topproducten meestal in wit en het beroemde Stockmansblauw.

logo-duvel

Studio Pieter Stockmans

Samen met zijn dochter Widukind verkent hij in Studio Pieter Stockmans de grenzen van het porselein. Sinds enkele jaren gaven ze de Studio een extra impuls door hun creatief centrum en atelier onder te brengen op de C-Mine in Genk.  Voor het ontwikkelen van objecten vertrekt Piet Stockmans steeds vanuit het materiaal zelf. Het porselein dat hij bewerkt tot uiterst dunne, als het ware transparante objecten, geven aanleiding tot unieke creaties die aan de buitenzijde ongeglazuurd zijn. Ze geven de gebruiker zo rechtsreeks contact met het broze maar bijzonder duurzame porselein. Een indrukwekkend gevoel.

Porseleinen Duvelglazen

Voor Duvel ontwierp Studio Pieter Stockmans drie porseleinen glazen, met een hedendaagse en experimentele aanpak. Geen enkel glas is gelijk. Die verschillen geven de objecten meteen hun unieke karakter.

In de exclusieve doos zit een trio van zijn Duvelse creaties. Eigenzinnige en unieke glazen. De porseleinen glazen zijn ontworpen in een beperkte reeks van 100 stuks. Elk glas is volledig handgemaakt.

Je koopt de glazen in de Duvelshop in Puurs en in Studio Stockmans C-mine. In de doos zitten drie porseleinen glazen “Duvel gepersonaliseerd”, 1 fles Duvel van 75 cl, een infoboek van Pieter Stockmans en een echtheidscertificaat. Prijs: 200 euro

© 2016, Nullam Microwaveum. All rights reserved. Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this blog’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Nullam Microwaveum and www.nullammicrowaveum.com with appropriate and specific direction to the original content.